Vliegseizoenen/ Nieuws

Graag bedanken wij Ten Bergen diervoeders uit sprang-capelle  voor hun advies en in bijzonder Herman die altijd klaar staat voor een sport praatje en gezellige babbel.  
Beste sportvrienden,

We hebben mooie kweekduiven verkregen van onze bevriende liefhebbers. Zoals H. van Son en E. Maas hiervoor onze dank, we zullen er met zorg mee omgaan. 

seizoen 2019

Seizoen 2019 is gestart met het selecteren van de juiste combinaties bloedlijnen om zo onze eigen kampioenen te kunnen kweken. Ook zijn er nog kweek koppels verkregen van comb. maas en zn. waar wij zeer blij mee zijn. Deze zitten ook ons vaste kweekhok waar de stamhouders van onze eigen bloedlijn nu zitten. De koppels hebben mooie jong groot gebracht waar we dit jaar weer mee voor de dag zullen komen. De eerste ronde is al aardig onderweg, ook de tweede ronde trekt wat rond.  Door de samenwerking met duivenlokaal kpv (Kaatsheuvel) worden onze jonge duiven opgeleerd. dit bevalt erg goed.


seizoen 2018

Deze duif de -456- vloog op Bordeaux de 1e prijs in Loon op Zand, van de 7 duiven. En op de Langstraat de 11e prijs, van 280 duiven. Op de afdeling: 2, Rayon 4, unicon 4, de 26e  van de 507 duiven.

Deze duif is zelf gekweekt in ons kweekhok. De ouders zijn beide afkomstig van Wesley Ypelaar.

Wij zijn dit seizoen rijker gemaakt door de liefhebbers:

Comb. van Dongen

Herman van Son

Ad van Laarhoven

Comb. Maas en Zn.

Al deze duiven zijn in ons bezit gekomen voor de toekomst. Waarvoor onze grote dank. 

 


2015-2016-2017

2015

Na 10 jaar lang sierduiven te hebben gehad, van kingduiven tot aan hollandsekroppers. 
Zijn pa en ik onze hobby herstart met postduiven. Het hok werd verbouwd de  rennen gingen eraf, En de afdelingen werden ingericht. In de zomer van 2015 kwamen de eerste postduiven al, gekregen van duivenliefhebbers uit de omtrek. Onze grote dank hiervoor .Hier word momenteel mee gekweekt. Het leukste wat momenteel is dat je weer bij nul begint, en alles weer op moet bouwen van bloedlijn tot de fijne kneepjes. Het doel is om weer mee te mogen spelen in de fond.
_____________________________________

2016

De kweek kwam laat op gang maar toch 40 jonge duiven gekweekt.